TERMINAL TERRA
Home Over Terminal Terra ingrediënten samenwerking Bekijk Terminal Terra online Datering & Selectie what exactly is a species? selection of species estimating times of
origin and extinction
Zoeken Bronvermelding Links / References

Over Terminal Terra

De hal van het Huygensgebouw van de Radboud Universiteit Nijmegen is even levendig als de aankomst- en vertrekhal van een vliegveld en heeft met zijn open en hightech karakter ook die uitstraling. De kunstenaars Melanie Spenkelink en Willeke Evenhuis sluiten met hun kunstwerk Terminal Terra aan op deze associatie. Zoals mensen komen en gaan op een vliegveld, zo arriveren en vertrekken soorten organismen op en van de aarde. Spenkelink en Evenhuis geven de aankomst- en vertrektijden van levende wezens op Terminal Terra aan op hun tweedelig bord. Digitaal en dynamisch. De getoonde soortnamen wisselen voortdurend en een monitor in de hal geeft achtergrondinformatie over één van de soorten die op dat moment op het bord vermeld staat.

Wetenschappelijk actueel

Het aankomst- en vertrekbord vormt een hedendaags artistiek statement dat op veelzijdige wijze reflecteert op de activiteiten in het gebouw. Een werk waarbij kennis en informatie belangrijke ingrediënten zijn. Het zet bezoekers aan tot nadenken over de problematiek van het uitsterven van soorten. Inhoudelijk vormt het een permanent dynamische informatiebron, die nadrukkelijk verwijst naar de biologische en chemische activiteiten binnen FNWI: dynamiek in plant- en diersoorten en de kennis daarover, moleculaire levenswetenschappen, genetisch onderzoek, discussies over ethiek en genomics etc.